Lykken er å skape liv og trivsel i verneverdige husBygningsvernCappelengården og det unike miljøet i Tollbugata i Drammen er en inspirasjon i mitt arbeid med

  • Bevaringsplanlegging for kommuner, offentlige etater og eiendomsforvaltere,
  • Rådgivning og planlegging når fredete og andre verneverdige hus skal tilpasses dagens virkelighet og samtidig beholde sine antikvariske kvaliteter og
  • Bygningshistorie i bredden og dybden.


Jeg har for tiden begrenset kapasitet til å ta på meg nye oppdrag, men holder døren åpen for restaureringsprosjekter knyttet til bygg av høy antikvarisk verdi der jeg kan bistå gjennom hele prosessen fra planlegging til gjennomføring.

Mitt kontor ligger i salen i Cappelengården. Rommet blir betegnet som ”mer sjeldent enn en stavkirke” fordi jeg her har landets eldste, trykte tapet. Tapetet kan være laget i Dortrecht i Nederland på slutten av 1600-tallet. På den tid var trykte tapeter så kostbare at få hadde anledning til å kjøpe dem.

Tapetet ble funnet på opprinnelig plass under restaureringen. Barokke velurtapeter på linstrie er kjent fra en håndfull andre hus her i landet, men Cappelengården er det eneste sted hvor vi har bevart et komplett rom.

Fotos:
Cappelengårdens fasade: Ingar Holm.
Cappelengårdens gårdsrom: Devegg Ruud.
Barokktapetet: Jo Sellæg.

bilde bilde bilde